onsdag 24 november 2010

Agda !

Älskad, omtyckt o omdiskuterad är hon hönan Agda. Många som varit på besök i Bergs Skafferi känner igen henne. På översta hyllan bakom disken har hon haft sin plats i ett antal år. Många har uppskattat henne och hon blev snabbt ett  kärt diskussionsämne i affären. - Hur mår Agda i dag då, har hon lagt några ägg ? Ja..det kunde man få höra när en kund kom in. 
Hon fanns där som en symbol o reklampelare för traktens inhemska ägg från frigående hönor. Särskilt uppskattad var hon av barn o äldre, som med ett leende pekade upp mot hyllan. 
Att hon är naturtrogen o då mest på lite avstånd förståss, avslöjades av de höjda ögonbrynen och den undrande blicken från besökare. Den roligaste händelsen var ju ändå när jag blev utskälld och anklagad för djurplågeri av en äldre dam, att jag var så elak och satte en höna i en så trång bur. Hon skulle minsann anmäla mig !
Saker & ting förändras....Bergs Skafferi förändras, sagt o gjort hon fick följa med hem. Agda är numera äggpensionär och mår alldeles förträffligt. Hon minner mig varje dag här hemma i köket, om en underbart härlig och arbetssam tid i Bergs Skafferi.

Annicka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar