lördag 28 januari 2012

Husmödrarnas hjälpreda!

Jag har börjat rensa och packa lite inför flytten, då jag fick denna bok i min hand. 
Jag har bara bläddrat lite i denna guldgruva. Denna bok bör ej saknas av någon, råden är mycket lärorika och värdefulla, står det.
Jag kan säga att mina uttryck under dennna stund var...aha....hihi...aaaaah....jaha...men det va ju bra......hjälp var dom inte kloka....nämen.....toppen....va?  
Ja ni fårstår säkert att det var med blandade känslor jag läste i boken. Jag måste bara få dela med mig av dessa kloka råd i vår tid 2012. 
Jag kommer att ge er ett axplock av texten framöver som en följetong av goda råd. Om dom är goda eller bra får ni avgöra själva. Så varsågoda sida nr. 1

Blir det tupp eller höna i ägget?
Häng en guldring på en ylletråd sätt armbågen in till sidan, håll ringen över ägget, står ringen stilla är det ett tuppägg eller är ägget obefruktat. Snurrar ringen runt blir det i regel en höna. Denna metod är ganska säker.
                                                                                  *

Ingen svedd mat 
Om man haft otur att få sås, välling, gröt eller liknande rätt svedd, bär man först hälla maten i ett annat kärl och ilägga en skalad rå potatis, låt potatisen koka några minuter, sedan är den svedda smaken fullständigt borta. 
                                                                                    *

Bra och billig bröstmedicin
Man tager 50 gr. anissprit med ammoniak, en halv stång lakrits, 3 msk. honung, en kaffekopp vatten,. Lakritsen stötes, lägges i vattnet och får ett uppkok. När lakritsen är smält blandas det övriga och man erhåller en fullgod och billig bröstmedicin.
                                                                                    * 

För karaffer, blomvasar
m. fl. saker som lätt blir belagda med en hinna som är svår att få bort, skär man sönder rå potatisskal som ilägges i föremålet som sedan fylles med vatten, sedan är den mest envetna beläggning borta. 
                                                                                    *


Goda råd behöver inte vara dyra :) Om det är en tupp, obefruktat eller höna kan väl vara bra att veta nu när vi köper ägg från frigående höns man vet ju aldrig var dom varit. Äggvita förresten är en bra ansiktsmask, bara smeta ut den och låt den torka, tvätta sedan av den, och vips är porerna i ansiktet superrena. 
Tror ni dom har anissprit med ammoniak på apoteket ?  Jag vill nog inte dricka ammoniak ändå, verkar ju lite galet :p
http://sv.wikipedia.org/wiki/Potatis ....vilken fantastisk rotsak/stapelföda med många användningsområden. 
Ha det bra tills nästa gång jag vänder blad :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar